Sunday, January 14, 2007

Synd å si det, virkelig synd, men FrP er faktisk det eneste politiske partiet i norge som har noe i nærheten av en fornuftig miljøpolitikk mhp på klimadebatten.
Frp-budsjettet er en klimagrøsser

La oss gå i gjennom skrekkfilmen, fra Lei av å bli sett på som klimamonster

Jeg er svært interessert, følger diskusjonen og grubler mye. Det er mange meninger. Jeg lytter også til ekspertene som er bannlyst av FNs klimapanel, de som ikke tror på at klimaendringene er menneskeskapt. Det er nemlig mange paradokser. Historisk har verdens klima gått i sykluser med istider og høye temperaturer. I vinter får vi et voldsomt fokus fordi det er mildt, men i fjor var det kaldt og så mye snø at vi opplevet det komplette kaos. Men jeg ser også øystater som er bekymret for havnivået, jeg ser også at isbreen smelter.

Jensen er interesser, grubler og innser at det er mange meninger. Dette skulle være en dårlig egenskap?
FNs klimapanel er en politisk organisasjon, og flere forskere har trukket seg fra den da konklusjonene ble vridd bort fra det de mente det var vitenskapelig grunnlag for.
Og Jensen har også funnet ut at 'manns minne' er typisk 1-2 år.
Øyboere er bekymret for havnivået, så la oss se litt på akkurat det.

Havnivået har steget omtrent 2mm i året fra lenge før den industrielle revolusjon. Dette har sannsynligvis å gjøre med bevegelser i havbunnen. Hvilken effekt temperaturendringer har på havnivået over korte intervaller er faktisk et usikkert område. Stigningen i havnivået gikk faktisk ned i perioden 1920-1940, da temperaturen steg kraftig. Dette hadde sannsynligvis sammenheng med økt snødeponering i polare strøk. Med økt temperatur og økt fuktighet kunne det snø på steder som før hadde vært for kalde og tørre.
'The poster child' for havnivåstigningskatastrofen, Tuvalu, lider av det lille problemet at havnivået ikke stiger der.

Videre sier Jensen at vi ikke kan forlange at folk skal snu opp ned på livene sine (gå tilbake til steinalderen), og at vi må la teknologien hjelpe oss. Fullstendig korrekt også.

Videre: Enhver forskning krever debatt
Dette er en av de mest bekymringsfulle trekkene ved dagens klimadebatt, nemlig ideen om at deabatt kan kveles med refereanse til 'konsensus'. Egentlig skremmende å høre forskere hevde dette som argument. Forskning er ikke demokrati, konsenus har ingen plass i forskningen, konsenus er et politisk begrep.
The Oregon petition er underskrevet av mre enn 17.000 forskere og ber USA avvise Kyoto, da bevisene på menneskeskapt miljøpåvirkning ikke finnes.
Undersøkelser av publikasjoner, og til og med meningsmålinger blant klimaforskere, viser ingen konsensus.

Alt i alt, er det bare Jensen som faktisk ser ut til ha egne tanker her.

For husk: Dagens temperaturøkning er ikke unormal i jordas historie, verken på kort eller lang sikt. Og siden starten på vår temperaturhistore med termometer sammenfaller med utgangen av den lille istiden, burde man ikke bli overrasket av at temperaturen har steget.

No comments: